kabmin-skhvaliv-timchasovu-peredachu-u-derzhvlasnist-soboru-ptsu-u-simferopoli

Кабмін схвалив тимчасову передачу у держвласність собору ПЦУ у Сімферополі

 • 15313 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Кабінет міністрів схвалив тимчасову передачу з комунальної власності АР Крим у державну власність Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги у Сімферополі. Про це повідомила міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда у Facebook, передає УНН.

"Члени уряду підтримали розроблену Мінветеранів постанову Верховної Ради України щодо питань захисту права на свободу світогляду та віросповідання вірян Кримської єпархії Української православної церкви (ПЦУ) та збереження приміщень Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги. За підписом Прем’єр-міністра ця постанова буде направлена до ВРУ для прийняття", - повідомила Коляда.

Зі слів міністра, постановою визначено, що "тимчасово, на період окупації, необхідно передати з комунальної власності Автономної Республіки Крим у державну власність Кафедральний собор, який знаходиться в місті Сімферополь". КМУ визначено здійснити відповідні заходи щодо передачі цього майнового комплексу.

Раніше Комітет ООН з прав людини зажадав від Російської Федерації утриматися від виселення релігійної громади Православної церкви України з кафедрального собору Св. Рівноапостольних князя Володимира і Княгині Ольги в Сімферополі.

Українські Національні Новини

Політика