kabmin-skhvaliv-ugodu-mizh-ukrayinoyu-ta-moldovoyu-pro-spilniy-kontrol-na-kordoni

Кабмін схвалив угоду між Україною та Молдовою про спільний контроль на кордоні

 • 12519 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Кабінет міністрів України схвалив законопроект про ратифікацію угоди між урядами України та Молдови про спільний контроль осіб, транспортних засобів, товарів і предметів у спільних пунктах пропуску через українсько-молдовський державний кордон. Відповідне рішення члени уряду схвалили на засіданні уряду без обговорення, передає кореспондент УНН.

Кабмін схвалив угоду про ратифікацію угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Республіки Молдова про спільний контроль осіб, транспортних засобів, товарів та предметів у спільних пунктах пропуску через українсько-молдовський державний кордон та проект відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України.

Варто зазначити, що чинна угода між урядом України і урядом Молдови про організацію спільного контролю в пунктах пропуску через українсько-молдовський державний кордон була опрацьована понад 20 років тому та визначала перелік пунктів пропуску, де було можливе запровадження спільного контролю.

Нагадаємо, 7 жовтня 2017 року Україна та Молдова підписали угоду про спільний контроль на державному кордоні.

Зазначалося, що угода про спільний контроль на кордоні є частиною плану заходів з організації спільної оперативної охорони державного кордону з державами-членами ЄС – Республікою Польща, Словацькою Республікою, Румунією, Угорщиною, а також з Республікою Молдова.

Українські Національні Новини

Політика