kabmin-skhvaliv-zakonoproekt-pro-pidtrimku-vivchennya-ukrayinskoyi-movi-za-kordonom

Кабмін схвалив законопроект про підтримку вивчення української мови за кордоном

 • 9345 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Кабінет міністрів схвалив зміни до Закону "Про освіту" в частині сприяння держави у вивченні української мови в інших країнах. Відповідне рішення було прийняте на сьогоднішньому засіданні Кабміну, передає УНН. 

"Мета законопроекту: розроблення єдиних вимог до рівня володіння українською мовою як іноземною, а також сприяння розвитку української мови та культури за кордоном", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

В документі закладено, що держава сприяє вивченню української мови та її популяризації за кордоном, у тому числі шляхом направлення у відповідності з міжнародними угодами педагогічних працівників для викладання в іноземних закладах освіти української мови, літератури, культури, історії, географії і тд. Повноваження покладаються на Міносвіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про освіту передбачає три моделі навчання для нацменшин

Також мова йде про розробку та затвердження стандартів знань української мови для іноземців чи осіб без громадянства, що виявили бажання стати громадянами України, іноземних студентів з освітньою чи робочою метою, біженців, мігрантів чи закордонних українців.

Нагадаємо, Український центр оцінювання якості освіти працює над розробленням єдиного стандартизованого тесту з української мови як іноземної.

Нагадаємо, для представників нацменшин з неслов’янських і некорінних народів цього року при проходженні зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) будуть знижені прохідні бали.

Українські Національні Новини

Політика