kabmin-skhvaliv-zaluchennya-grantu-vid-ssha-na-6-mlrd-dolariv

Кабмін схвалив залучення гранту від США на 6 млрд доларів

 • 792472 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Кабінет Міністрів України схвалив рішення про залучення гранту на бюджетну підтримку від Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Міжнародної асоціації розвитку у розмірі до 6,165 млрд. доларів. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram, передає УНН.

Цитата

“Схвалено залучення гранту на бюджетну підтримку від Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Міжнародної асоціації розвитку (що діють як адміністратор Цільового фонду багатьох донорів зі співфінансування Проекту “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні”) у розмірі до 6,165 млрд. доларів США як додаткового фінансування для четвертого додаткового фінансування Проекту “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні”, — написав Мельничук.

За його словами, урегульовано строки надання звітності від відповідальних органів влади щодо реалізації Проекту з метою забезпечення ефективної імплементації та управління ліквідністю Проекту.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду зазначав, що відповідний грант надійде через фонд донорів, який адмініструють Міжнародний банк реконструкції та розвитку та Міжнародна асоціація розвитку.

“Також через цей Фонд буде надано грант у розмірі 165 млн доларів від низки європейських країн. Відповідні рішення затвердимо й уповноважимо Міністра фінансів на підписання угод про зазначені гранти”, — повідомляв він.

Доповнення

У грудні 2022 року Україна отримала ще 2 млрд доларів гранту від США.

Українські Національні Новини

Політика