kabmin-stvoriv-komisiyu-dlya-perevirki-bezpeki-usikh-shakht-ukrayini

Кабмін створив комісію для перевірки безпеки усіх шахт України

 • 8181 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Уряд створив комісію, яка проведе перевірку безпеки усіх шахт задля унеможливлення повторення ситуації, що сталася на шахті "Степова" у Львівській області. Таке рішення було ухвалено під час сьогоднішнього позачергового засідання, передає кореспондент УНН.

“У мене є пропозиція, щоб сформував віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон комісію щодо перевірки усіх українських шахт на предмет техніки бепеки і безпеки самих шахтарів”, — сказав В.Гройсман.

Також він запропонував доручити В.Кістіону сформувати необхідний список учасників цієї комісії.

Рішення було одноголосно ухвалено.

Нагадаємо, за даними ДСНС, 2 березня о 12:46 у селі Глухів Сокальського району Львівської області на шахті №10 "Степова" ВАТ "Львіввугілля" на горизонті 550 м, в 119-у конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи.

На шахті працювало 172 гірника, на аварійній ділянці 34 гірника, з яких 8 загинуло та 6 травмовано, усіх піднято на поверхню.

Прем'єр В.Гройсман скасував усі заходи і вилетів на Львівщину через вибух на шахті, де відвідав постраждалих на шахті "Степова" у лікарні Червонограда.

Також додамо, сьогодні, 3 березня, оголошено днем жалоби за загиблими гірниками внаслідок обвалу на шахті "Степова". О 12:00 Україна хвилиною мовчання вшанувала пам'ять загиблих шахтарів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП