kabmin-ukhvaliv-poryadok-strakhuvannya-profvidpovidalnosti-arbitrazhnikh-keruyuchikh

Кабмін ухвалив порядок страхування профвідповідальності арбітражних керуючих

 • 22480 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Кабінет міністрів ухвалив порядок страхування професійної відповідальності арбітражних керуючих на випадок їхніх неправомірних дій, якими завдаються збитки підприємствам. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу за підсумками засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент УНН.

"Ми ухвалили рішення про порядок страхування професійної відповідальності арбітражних керуючих. Є така процедура – називається "банкрутство", коли компанія вже не може розрахуватись по своїх рахунках, своїх зобов’язаннях, вона уходить в процедуру відновлення платоспроможності, яка називається спрощено банкрутством, і така компанія переходить в управління людини, яка має відповідну ліцензію. Вона називається арбітражним керуючим... Зараз ми пропонуємо, власне ми прийняли рішення, щоб відповідальність таких людей була застрахована. Щоб, якщо така людина наносить шкоду своєю діяльністю, її було за рахунок чого відшкодувати", - пояснив Гончарук.

За його словами, люди, які працюють арбітражними керуючими, дуже часто стають учасниками різних корупційних або рейдерських схем, а їхні дії часто завдають шкоди підприємствам.

При цьому він додав, що таких арбітражних керуючих наразі дуже багато.

Нагадаємо, на Хмельниччині викрили на вимаганні хабара арбітражного керуючого. Він вимагав один мільйон гривень від керівника приватної структури.

Українські Національні Новини

Політика