kabmin-vidiliv-koshti-na-finansuvannya-zakhodiv-iz-vshanuvannya-natsionalno-pamyati-v-2021-rotsi

Кабмін виділив кошти на фінансування заходів із вшанування національної пам'яті в 2021 році

 • 12552 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Кабінет міністрів виділив кошти зі спецфонду для проведення заходів з відзначення пам'ятних та історичних дат, а також відзначення ювілеїв Лесі Українки, Василя Стефаника та Григорія Сковороди. Про це написав у своєму Telegram-каналі представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Василь Мокан, передає УНН.

“Заходи із вшанування національної пам'яті. На позачерговому засіданні Кабміну було ухвалено проект Постанови "Про внесення зміни до пункту 16 додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 710", в якій передбачено використання коштів спецфонду держбюджету, отриманих як гранти, міжнародна технічна допомога, благодійні внески, власні доходи національних закладів культури для проведення заходів з відзначення пам'ятних та історичних дат, ювілеїв підприємств, установ та організацій, а також ювілеїв і вшанування пам'яті видатних осіб та інших подій”, - написав Василь Мокан.

Він зазначив, що також передбачається виділення державного фінансування для таких заходів:

- відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки (відзначатиметься у лютому 2021-го);

- 150-річчя з дня народження Василя Стефаника (відзначатиметься у травні 2021-го);

- 300-річчя із дня народження Григорія Сковороди (відзначатиметься у грудні 2022-го).

“Крім того, уряд ухвалив проект розпорядження "Про утворення Організаційного комітету з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди", яким передбачається утворення відповідного оргкомітету та його посадового складу на чолі із віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України”, - додав Мокан.

Нагадаємо, у Верховній Раді нагадали, які пам’ятні дати та ювілеї відзначатимуть у 2021 році.

Українські Національні Новини

Політика