kabmin-vidiliv-sche-657-mln-grn-na-granti-za-programoyu-yerobota

Кабмін виділив ще 657 млн грн на гранти за програмою єРобота

 • 753012 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Кабінет міністрів України додатково виділив 657 млн грн для надання грантів в рамках проекту єРобота. Зокрема, на створення або розвиток переробних підприємств. Про це повідомляє Урядовий портал, передає УНН.

Цитата

«Уряд додатково виділив 657 млн грн для надання грантів в рамках проекту єРобота. Таке рішення було ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів України 9 грудня», - йдеться в повідомленні.

Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко зазначила, що проект єРобота одночасно створює нові робочі місця і збільшує виробництво товарів з високим ступенем переробки.

«Адже розвиток переробки - наша стратегічна мета, ми інвестуємо в цей напрямок, щоб виготовляти та експортувати більше готової продукції з більшою часткою доданої вартості. Таким чином ми одночасно стимулюємо економіку і скорочуємо безробіття. А гроші, що зараз будуть витрачені на підтримку бізнесу, вже скоро повернуться до бюджетів усіх рівнів в якості податків», - прокоментувала Свириденко.

Зокрема, Урядом було виділено:

· 398,5 млн грн для надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств;

· 203,7 млн грн для надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу за програмою «Власна справа»;

· 54,8 млн грн для надання грантів на створення або розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства.

«Внаслідок реалізації отримувачами цих грантів своїх проектів загалом буде створено понад 2,5 тис. нових робочих місць», - зазначається в повідомленні.

Доповнення

Влітку Уряд запустив програму безповоротних грантів до 8 млн грн на створення й розвиток переробних підприємств.

Українські Національні Новини

Економіка