kabmin-viznachitsya-schodo-prodovzhennya-pso-dlya-naftogazu-do-1-chervnya-nasalik

Кабмін визначиться щодо продовження ПСО для "Нафтогазу" до 1 червня - Насалик

 • 6944 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Кабінет міністрів до 1 червня визначиться щодо того, чи продовжувати спецзобов'язання для НАК "Нафтогаз України" щодо пільгових умов продажу газу облгазам і ТКЕ. Про це журналістам після засідання уряду заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент УНН.

"Вона (постанова щодо продовження спецзобов'язань "Нафтогазу" з продажу облгазам і ТКЕ газу - ред.) буде розглядатися до 1 червня. Там дуже багато різних позицій. Я як міністр озвучив свої позиції і буду їх дотримуватися", - сказав він.

Насалик пояснив, що він підтримує продовження спецзобов'язань ще на два місяці.

Наприкінці березня уряд схвалив рішення про продовження покладення спеціальних обов'язків на "Нафтогаз" до 1 червня 2018 року.

Зауважимо, у постанові КМУ №187 від 22 березня 2017 року було затверджено, що "Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу" діє до 1 квітня.

Додамо, Положенням про покладення спеціальних обов'язків (ПСО) на період з 1 квітня 2017 року по 1 квітня 2018 року було покладено обов'язок на НАК "Нафтогаз України" здійснювати продаж/постачання природного газу для визначених споживачів на пільгових умовах.

Українські Національні Новини

Економіка