kabmin-zadovoleniy-rezultatami-zasidannya-radi-asotsiatsiyi-ukrayina-yes-v-groysman

Кабмін задоволений результатами засідання ради асоціації Україна-ЄС – В.Гройсман

 • 6860 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд задоволений засіданням Ради асоціації Україна-ЄС. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Уважно слідкував за перебігом засідання Ради асоціації Україна-ЄС, яке сьогодні відбулося в Брюсселі. Ми задоволені практичними результатами цього засідання", - сказав Прем’єр.

В.Гройсман наголосив, що Рада асоціації висловилася за необхідність продовження як політичної взаємодії, так і співпраці у сферах енергетики, інфраструктури, торгівлі, сільського господарства, юстиції та внутрішніх справ. "А це означає, що в 2017 році нас очікує велика і системна робота з нашими європейськими партнерами", - підкреслив він.

Голова уряду також відзначив, підписання низки важливих угод з Європейською Комісією, зокрема стосовно надання Україні безповоротної фінансової допомоги у розмірі 104 млн євро на підтримку реформи системи державного управління.

Крім того, він зазначив, що укладені сьогодні з Європейським інвестиційним банком меморандум про співпрацю та інші чотири угоди дають можливість залучити 620 млн євро кредитних ресурсів на модернізацію української залізниці та аграрної логістичної інфраструктури, покращення енергоефективності окремих українських вищих навчальних закладів, а також на фінансово-банківську підтримку малих і середніх підприємств у державі.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк і Європейська комісія у понеділок в Брюсселі оголосили про останній набір кредитів на загальну суму близько 600 млн євро для України.

Українські Національні Новини

Політика