kabmin-zapustiv-informatsiyniy-sayt-pro-zemelnu-reformu

Кабмін запустив інформаційний сайт про земельну реформу

 • 13040 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. В Україні запустили інформаційний ресурс, який дає відповіді на актуальні запитання щодо земельної реформи в Україні, передає УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

"Сайт інформує про складові земельної реформи, надає роз’яснення для землевласників, орендарів та потенційних покупців земельних ділянок сільськогосподарського призначення, наводить цікаву статистику та містить корисні посилання", - йдеться у повідомленні.

Ресурс описує переваги тих змін, які планує Уряд, роз’яснює проблемні питання та стереотипи, пов’язані із земельною реформою, а також деталізує кроки, які пропонується зробити в подальшому. Також на сайті розміщена інформація стосовно гарячої лінії, на яку громадяни можуть звернутися, у разі виникнення питань стосовно земельної реформи.

Детальніше з сайтом можна ознайомитись за посиланням.

Днем раніше Держгеокадастр додав на Публічну кадастрову карту дані про геонадра, виконуючи доручення прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо розробки єдиної інтегрованої системи державних кадастрів.

Публічна кадастрова карта поповнилася новим інформаційним шаром "Геонадра", що відображає інформацію про спеціальні дозволи, видані Державною службою геології та надр України на користування надрами.

Ця інформація, як зазначається, показує наявні обмеження на використання земельних ділянок та надається Державним науково-виробничим підприємством "Державний інформаційний геологічний фонд України".

Як повідомляв УНН, відкриття ринку землі має відбутися 1 жовтня 2020 року.

Українські Національні Новини

Політика