kabmin-zatverdiv-polozhennya-pro-osoblivosti-importu-elektroenergiyi-pid-chas-osinno-zimovogo-periodu

Кабмін затвердив положення про особливості імпорту електроенергії під час осінньо-зимового періоду

 • 690163 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Кабінет міністрів України затвердив положення про особливості імпорту електричної енергії під час проходження осінньо-зимового періоду 2022/2023 років в умовах воєнного стану в Україні. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук, пише УНН.

Цитата

«Затверджено Положення про особливості імпорту електричної енергії під час проходження осінньо-зимового періоду 2022/2023 років в умовах правового режиму воєнного стану в Україні», - написав Мельничук.

Деталі

За його словами, створено умови для постачання споживачам імпортованої електричної енергії на ринкових засадах разом із додатковим захистом від планових примусових відключень через наявні в об’єднаній енергосистемі балансові обмеження.

«Передбачено не застосовування заходів обмеження відбору електричної енергії до споживачів, яким постачається імпортована електрична енергія. У разі застосування спеціальних графіків відключення, які обумовлені необхідністю запобігання системній аварії в ОЕС України внаслідок збройної агресії рф, постачання імпортованої електричної енергії споживачам може бути припинено», - повідомив Мельничук.

Доповнення

Україна потребує автотрансформаторів та потужних генераторів.

Кабінет міністрів України на час воєнного стану спростив будівництво повітряних ліній електропередач і підстанцій. Для цього знято вимогу проведення оцінки впливу на довкілля щодо таких об’єктів.

Українські Національні Новини

Політика