kabmin-zatverdiv-poryadok-vikoristannya-koshtiv-dlya-zakupivli-avtomobiliv-ekstrenoyi-meddopomogi

Кабмін затвердив порядок використання коштів для закупівлі автомобілів екстреної меддопомоги

 • 12312 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. Кабмін затвердив порядок використання коштів з держбюджету для розвитку екстреної меддопомоги, зокрема, на закупівлю автомобілів. Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду, передає кореспондент УНН.

"Проектом акту передбачається затвердження порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для розвитку екстреної медичної допомоги, а також переліку медичних виробів та допоміжних засобів, систем медичних наборів, процедурних наборів, що закуповуються за кошти держбюджету для розвитку системи екстреної медичної допомоги", - сказав очільник МОЗ Максим Степанов.

За його словами, передбачається закупівля спеціалізованого транспорту меддопомоги, допоміжних засобів для їх устаткування.

"Загальна потреба невідкладна у автомобілях екстреної медичної допомоги на сьогодні складає більше 1800 авто цілком по Україні", - додав Степанов.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я планує підвищити зарплати працівникам екстреної меддопомоги, закупити близько 1800 автомобілів швидкої допомоги протягом наступних кількох років та вирішити питання маршрутизації хворих за кількома напрямками.

Українські Національні Новини

Політика