kabmin-zatverdyv-zakonoproiekt-pro-dobudovu-enerhoblokiv-3-ta-4-na-khmelnytskii-aes

Кабмін затвердив законопроєкт про добудову енергоблоків №3 та №4 на Хмельницькій АЕС

 • 26953 переглядiв

Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків №3 та №4 Хмельницької атомної електростанції.

Кабінет міністрів ухвалив законопроєкт, який передбачає прийняття рішення про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької атомної електричної станції. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає УНН.

Деталі

Схвалено проєкт закону "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької атомної електричної станції". Законопроект передбачає прийняття відповідно до встановленого законом порядку рішення про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків №3 та №4 філії "Відокремлений підрозділ "Хмельницька атомна електрична станція

- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що законопроєкт передбачає визначення місця розміщення енергоблоків №3 та №4 Хмельницької атомної електростанції, а також визначатиме кількість реакторів, їх тип та загальну характеристику.

Також пропонує визначити призначення енергоблоків для промислового виробництва електричної та теплової енергії, загальні вимоги до проектування та будівництва енергоблоків, ставку збору на соціально-економічну компенсацію ризику населення, що мешкає на території зони спостереження АЕС.

Нагадаємо

Енергоблок Хмельницької АЕС вийшов на максимальну потужність після дострокового проведення відновлювального ремонту, що було вкрай важливо з огляду на постійні атаки на енергосистему України.