kabmin-zrobiv-pershochergovimi-dlya-kaznacheystva-platezhi-na-podolannya-covid-19

Кабмін зробив першочерговими для казначейства платежі на подолання COVID-19

 • 12356 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Видатки державного бюджету на виконання заходів з запобігання поширенню та боротьби з COVID-19 будуть здійснюватися першочергово і в повному обсязі. Відповідне рішення 20 травня ухвалили на засіданні Кабінету міністрів, повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Мінфіну.

"Видатки державного бюджету на виконання заходів з запобігання поширенню та боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, будуть здійснюватися в першу чергу і в повному обсязі", - вказано у повідомленні.

Зазначається, що зміни до урядової постанови № 710 “Про ефективне використання бюджетних коштів” передбачають оновлення переліку першочергових платежів, які здійснюються Державною казначейською службою, в частині:

  • реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення;
  • фінансового забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, та дефіциту коштів Пенсійного фонду;
  • соціального забезпечення;
  • національної безпеки і оборони, у тому числі пов’язаними з проведенням операції Об’єднаних сил.

"Доповнення пріоритетних видатків дозволять ефективно і раціонально використовувати бюджетні кошти та проводити першочергові платежі по нагальним видаткам", - впевнені у міністерстві.

Нагадаємо, Кабмін виділив гроші з фонду боротьби з COVID-19 на виплати медикам.

Українські Національні Новини

Політика