kabmin-zvilniv-derzhsekretarya-moz-yanchuka-priznachenogo-pri-suprun

Кабмін звільнив держсекретаря МОЗ Янчука, призначеного при Супрун

 • 12991 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Кабінет міністрів України на своєму засіданні у суботу звільнив державного секретаря міністерства охорони здоров'я Артема Янчука, який був призначений на цю посаду при попередній в.о. міністра Уляні Супрун. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу уряду.

Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook зазначила, що Янчука звільнили у період, коли той перебуває в декретній відпустці через догляд за трьома дітьми.

"Щойно на закритому засіданні уряду Зоряна Скалецька з голосу подала питання про звільнення державного секретаря Міністерства охорони здоров'я України Артема Янчука, який від середи перебуває в декретній відпустці, і покладання його обов'язків на Інну Солодку. По суті уряд сьогодні звільнив чоловіка, який перебуває в декретній відпустці й доглядає за трьома дітьми і зробили це без будь-якого попередження, як боягузи", — йдеться у повідомленні.

За словами Супрун, Янчук поклав свої обов'язки на гендиректора директорату стратегічного планування та євроінтеграції Ірину Литовченко, але Кабмін призначив т.в.о. держсекретаря Інну Солодку.

Супрун зазначила, що Солодка прийшла в МОЗ кілька тижнів тому, а раніше очолювала юридичний департамент Держгеокадастру. Це колишня колега Андрія Пивоварова, голови юридичної служби МОЗ при Раїсі Богатирьовій.

Нагадаємо, складні відносини міністра охорони здоров'я Зоряни Скалецької з колективом Міністерства охорони здоров'я виникли внаслідок помилок комунікації. Про це заявив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час презентації проекту Програми дій уряду в парламенті.

"Я переконаний в тому, що професійні люди знайдуть між собою спільну мову, а те, що зараз відбувається, - це просто помилки комунікації", - зазначив Гончарук.

За його словами, ситуація, що склалась в міністерстві, дуже неоднозначна, і зрештою очільниця відомства знайде спільну мову з колективом.

"Я дуже добре знаю персонально десятки колег, які працюють в МОЗі, там дуже неоднозначні оцінки того, що відбувається. У мене є абсолютна довіра міністру. Я абсолютно переконаний, що це фахова, розумна людина і вона найближчим часом побудує команду, яка здатна буде досягати всіх цілей", - додав прем'єр.

25 вересня у Міністерстві охорони здоров'я розпочався внутрішній аудит ефективності роботи всіх співробітників, ініційований державним секретарем Артемом Янчуком.

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що хоче, щоб кожен директорат та кожен департамент Міністерства надав всю інформацію по нагальних питаннях.

Українські Національні Новини

Суспільство