kadrovi-zmini-minfin-formuye-pozitsiyu-schodo-podatku-na-vivedeniy-kapital

Кадрові зміни: Мінфін формує позицію щодо податку на виведений капітал

 • 13260 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. У зв'язку зі звільненням Олександра Данилюка з посади міністра фінансів та призначення в.о. міністра фінансів Оксани Маркарової остаточна позиція Мінфіну щодо запровадження в Україні податку на виведений капітал перебуває на стадії формування. Про це у коментарі УНН повідомив радник міністра фінансів Євген Козлов.

"Позиція Мінфіну щодо податку на виведений капітал формується", - сказав він.

За його словами, для в.о. міністра Оксани Маркарової перелік податкових питань наразі є актуальним. І поки що позиція, в тому числі щодо податку на виведений капітал формується.

"Олександр Данилюк підтримував законопроект щодо податку на виведений капітал, проте його позиція полягала у комплексному прийнятті рішення, з пошуком компенсаторів тощо. Втрати оцінювались у 30 млрд грн на рік. Наразі в рамках підготовки бюджету, я знаю, що компенсатори шукали. Бюджет готується один, проте в нього закладаються різні варіанти розвитку подій, і виходячи із позицій Мінфіну буде формуватись остаточний варіант", - сказав Козлов.

Як повідомляв УНН, одним з основних аспектів закону "Про валюту", довкола якого точаться дискусії, є вимога імплементації пакету BEPS.

Українські Національні Новини

Політика