kakao-vtrachaie-tsinu-uzhe-tretii-den-pidriad-yaka-prychyna

Какао втрачає ціну уже третій день підряд: яка причина

 • 33608 переглядiв

Ф'ючерсні ціни на какао впали на 8% за три дні після досягнення рекордних 10 тис. доларів за тонну через фіксацію прибутку та ліквідацію підприємств, незважаючи на проблеми з постачанням.

Після досягнення рекордних цін на какао боби, ринок став дуже вразливим, що призвело до падіння цін на 8%. Про це пише УНН із посиланням на Вloomberg.

Деталі

Кот-д'Івуар, головний виробник какао, підвищив ціни на боби середнього врожаю на 50%, тоді як його сусід Гана вивчає можливість прийняти подібне рішення. Цей крок обох найбільших країн-виробників може спонукати виробників поставляти більше бобів та стимулювати інвестиції у їхні ферми.

Вартість ф'ючерсів в Нью-Йорку впала на 3,9% до 9150 доларів за тонну, зробивши тривале падіння близько 8% за три дні.

Після дуже значного зростання цін протягом першого кварталу ринок какао був вразливим до хвилі фіксації прибутку та додаткової тривалої ліквідації, що призвело до того, що ціни значно опустилися до рівня останніх максимумів

— йдеться в записці аналітиків The Hightower Report.

Швидке зростання цін на какао в другій половині березня, з 8 000 доларів США за тонну до 10 000 доларів США за тонну, можливо, було зумовлено імпульсом, а не новими фундаментальними змінами в ринковому сценарії, зауважили аналітики Citi Research, Вони вважають, що наступні два місяці можуть виявитися переломним моментом у циклі зростання цін на какао.

Нагадаємо

Ф'ючерси на какао сягнули безпрецедентної позначки $10 000 за тонну через поганий врожай у ключових країнах Західної Африки, що призвело до третього поспіль річного дефіциту пропозиції та занепокоєння щодо спроможності виробляти достатню кількість какао-бобів.

Ціни на какао-боби досягли 46-річного максимуму03.02.24, 14:59 • [views_0]