kalendarna-reforma-u-ptsu-svyaschenniy-sinod-ukhvaliv-vazhlive-rishennya

Календарна реформа у ПЦУ: Священний Синод ухвалив важливе рішення

 • 39174 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Сьогодні на засіданні Священного Синоду під головуванням Предстоятеля створили Синодальну календарну комісію та призначили її очільника – ректора Київської православної богословської академії протоієрея Олександра Трофимлюка. Як відзначили у ПЦУ, таке рішення продиктоване необхідністю впровадження календарної реформи, передає УНН.

"Необхідність впровадження календарної реформи у Православній Церкві України потрібно зважено та конструктивно обговорювати, враховуючи думку суспільства. Для цього на черговому засіданні Священного Синоду під головуванням Предстоятеля створили Синодальну календарну комісію та призначили її очільника – ректора Київської православної богословської академії протоієрея Олександра Трофимлюка", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці поки що не готові до "календарної реформи" - Епіфаній

У ПЦУ відзначили, що непродумане та поспішне впровадження календарної реформи може призвести до поглиблення та появи ще більшого розділення серед українців. Тому Священний Синод засудив самовільне, одноосібне рішення Преосвященного Михаїла, Митрополита Луцького і Волинського, про внесення змін до церковного календаря, яке є порушенням канонічного порядку. Втім, Синод дозволив, там де для цього вбачаються об’єктивні обставини та пастирська необхідність, з благословення правлячого архієрея 25 грудня нового стилю звершувати лише молебень з акафістом Різдву Христовому та виконання колядок.

У цьому засіданні взяли участь усі члени Синоду, окрім Почесного Патріарха Філарета. Враховуючи його відсутність на шести засіданнях Священного Синоду поспіль, необґрунтовану відмову брати участь у засіданні Священного Синоду попри письмове запрошення, було вирішено зупинити повноваження Почесного Патріарха Філарета як члена Священного Синоду.

Українські Національні Новини

Політика