kaliforniya-gotuyetsya-do-poveney-cherez-potuzhni-shtormi-vlada-zaklikaye-do-evakuatsiyi-1

Каліфорнія готується до повеней через потужні шторми: влада закликає до евакуації

 • 715609 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Влада американського штату Каліфорнія оголосила попередження про евакуацію в деяких округах через потужні шторми, які, ймовірно, принесуть сильні зливи і спричинять масштабні повені в центральній і північній частинах штату в п'ятницю, повідомляє УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Очікується, що найнебезпечніша кількість опадів накриє територію уздовж центрального узбережжя Каліфорнії від Салінаса на південь до Сан-Луїс-Обіспо і включає частини округів Вентура і Монтерей, з населенням майже 70 000, - попереджає Центр прогнозування погоди та інформує про надмірну кількість опадів у цьому регіоні: 4-го рівня з 4-х можливих.

Цитата

"Багаторазові зливи на додаток до танення снігу призведуть до значного підйому рівня води в струмках і річках, що може призвести до масштабних повеней на початку наступного тижня", - ідеться в повідомленні Національного центру водних ресурсів.

Доповнення

Загалом близько 17 мільйонів людей перебувають під загрозою повені в Каліфорнії і частинах Невади. Сильний дощ розпочався вже у четвер, а найсильніші опади та найзначніші наслідки очікуються у п'ятницю впродовж усього дня.

Офіс губернатора Гевіна Ньюсома звернувся до Білого дому з проханням затвердити президентську Декларацію про надзвичайний стан. У разі схвалення такої, оголошення надзвичайної ситуації дозволить постраждалим округам негайно отримати доступ до федеральної допомоги для захисту громадської безпеки та майна. Запит на фінансування стосуватиметься генераторів, обладнання для розчищення доріг, а також потенційного притулку і допомоги в наданні масової медичної допомоги.

П'ятничний шторм вдарив по мільйонах людей, які не встигли оговтатися від нещодавніх снігопадів, що засипали деякі райони і дороги, а також залишили багатьох людей без необхідних товарів і продуктів харчування.

Нагадаємо

Щонайменше 13 людей загинули через сильні шторми, які принесли торнадо та повені в США.

Українські Національні Новини

Новини Світу