kanada-opryliudnyla-novu-oboronnu-stratehiiu-do-2030-roku

Канада оприлюднила нову оборонну стратегію до 2030 року

 • 29406 переглядiв

Канада оприлюднила нову оборонну стратегію до 2030 року, збільшивши військові витрати до 1,76% ВВП до 2030 року, але все ще не досягнувши цільового показника НАТО у 2%.

Канада оприлюднила нову оборонну стратегію, яка зосереджена на зміцненні її військового потенціалу в Арктичному регіоні, але її витрати до кінця десятиліття все одно не досягнуть цільового показника 2%, встановленого Організацією Північноатлантичного договору. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Стратегія додає додаткові 8,1 мільярда канадських доларів (6 мільярдів доларів) протягом наступних п’яти років, дозволяючи уряду прем’єр-міністра Джастіна Трюдо витрачати 1,76% валового внутрішнього продукту на оборону до 2030 року. Уряд описує план як "важливий крок".

У рамках оновленої оборонної стратегії ліберальний уряд під керівництвом прем'єр-міністра Джастіна Трюдо наголосив на необхідності зміцнення оборони у світлі захисту Арктики та вирішення питань безпеки, пов'язаних з Росією та КНР.

Ми знову мобілізуємося для збереження та захисту порядку, заснованого на правилах, що сприяли процвітанню людей по всьому світу протягом більшої частини останнього століття

зазначив він.

До 2030 року військові витрати Канади становитимуть 1,76% від її ВВП, що все ще нижче за цільовий рівень НАТО в 2%, встановлений для країн-членів альянсу, але перевищує поточний рівень в 1,4%.

Офіційні особи повідомили пресі, що немає конкретної дати для досягнення 2%-го показника.

Однак ще належить побачити, яку частину запланованих витрат буде виконано з огляду на те, що опитування вказують на значне відставання лібералів від Консервативної партії, яка є офіційною опозицією перед виборами.

США, які тривалий час закликали Канаду збільшити оборонні витрати, привітали це оновлення.

Здається, що ця політика включає значний внесок у виконання зобов'язань Канади перед НАТО. Ми також впевнені, що буде зроблено додаткові інвестиції

заявив в інтерв'ю посол США в Канаді Девід Коен.

Канада припинить експорт зброї до Ізраїлю 20.03.24, 01:22 • [views_0]