kanada-planuye-buduvati-v-ukrayini-girnichno-zbagachuvalniy-kombinat

Канада планує будувати в Україні гірнично-збагачувальний комбінат

 • 19564 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Канада планує інвестувати в будівництво в Україні гірнично-збагачувального комбінату. Розмір інвестицій складатиме 1,1 млрд доларів. Про це повідомив Президент Зеленський в інтерв’ю канадському виданню The Globe and Mail, передає УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

"Між нашими країнами є економічні відносини, є геополітика. І наші люди мають відчувати себе однаково вільно, просто, відкрито – як канадці в Україні, так і українці в Канаді. Тому ми говоримо про лібералізацію. Мені здається, що Джастін (Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо – ред.)підтримує цей напрям, хочеться крок за кроком наблизити цей момент", - наголосив Зеленський.

За його словами, також в реальних кроках можна побачити економічну співпрацю між країнами.

"Наприклад, компанія Black Iron – канадська компанія, яка хотіла інвестувати в Україну, у гірничо-збагачувальний комбінат. Я це дуже добре знаю, адже сам з Кривого Рогу й інвестиція саме в моє рідне місто. Ця проблема "зависла" протягом 10 років, але це такий великий інвестор. Розмір інвестиції – 1,1 мільярда доларів США. Вони не могли зайти в Україну. Зараз ми це питання майже вирішили. Міністерство оборони працює разом з нашим Міністерством економіки, вже знайшли це місце (для будівництва гірничо-збагачувального комбінату – ред.). Це буде дуже велика співпраця", - додав Зеленський.

Нагадаємо, як повідомив Президент Зеленський, лібералізація візового режиму з Канадою була б для України важливим кроком з посилення відносин між двома країнами.

Українські Національні Новини

Політика