kanada-podala-grupoviy-pozov-do-vladi-iranu-cherez-aviakatastrofu-ukrayinskogo-litaka-zmi

Канада подала груповий позов до влади Ірану через авіакатастрофу українського літака - ЗМІ

 • 16136 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. В авіакатастрофі літака "Міжнародних авіаліній України", збитого ракетою під Тегераном, загинули 63 канадця. І тепер канадська сторона вимагає компенсацію від аятоли Алі Хаменеї і Корпусу вартових ісламської революції. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

"Юристи Канади подали груповий позов (до Ірану - ред.) через загиблих на борту українського літака, збитого над Тегераном минулого місяця. Заявники вимагають компенсацію в розмірі не менше 1,5 млрд канадських доларів (1,1 мільярда доларів)", - пишуть у виданні.

Так, серед відповідачів - духовний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї і Корпус вартових ісламської революції (КВІР). Позивачі називають обстріл повітряного судна "навмисним актом тероризму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада наполягає, щоб Іран передав до Франції "чорні скриньки" збитого українського літака

Повідомляється, що позов був поданий в Торонто ще 24 січня. Однак на даний момент невідомо, чи передано заяву відповідачів в Тегерані.

Головний позивач може доводитись близьким родичем одного із загиблих, стверджують у виданні. Його ім'я не розкривається через побоювання за безпеку та життя його іранської сім'ї.

Нагадаємо, літак МАУ зазнав аварії недалеко від столиці Ірану Тегерана, незабаром після вильоту, вранці 8 січня.

На борту літака було 167 пасажирів (більшість з них громадяни Ірану і Канади) і 9 членів екіпажу - громадяни України. Всі вони загинули. У ніч на 11 січня Іран визнав, що український літак був збитий ракетою.

Як раніше повідомляв УНН, Тегеран пропонував виплатити сім'ям загиблих в катастрофі літака МАУ компенсацію по 80 тис. доларів, однак в Києві на це не погодилися.

Українські Національні Новини

Новини Світу