kanada-skeruvala-spetsnaz-v-ukrayinu-zmi

Канада скерувала спецпризначенців до України – ЗМІ

 • 36375 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Міністерство оборони Канади скерувало в Україну загін сил спеціального призначення через зростання напруженості у відносинах із Росією. Про це повідомив телеканал Global News із посиланням на свої джерела, інформує УНН.

Деталі

"Розгортання невеликого контингенту канадського полку спецоперацій відбулося у зв'язку з тим, що дипломатичні переговори, які спрямовано на запобігання збройному конфлікту в Україні, зайшли в безвихідь, а майже 100 тисяч російських військовослужбовців залишаються на кордоні з Україною", — ідеться у повідомленні.

За даними видання, присутність канадського спецназу —  це "частина спроб союзників з НАТО стримати російську агресію в Україні та визначити способи надання допомоги українському уряду".

Як зазначили, перед підрозділом було поставлено завдання допомогти розробити плани евакуації канадського дипломатичного персоналу у разі повномасштабного вторгнення.

Водночас в уряді та збройних силах Канади офіційно не підтвердили присутність своїх спецпризначенців в Україні.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський 17 січня провів у Києві зустріч із федеральним міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок. Зокрема, сторони обговорили агресію РФ та європейську інтеграцію України.

Українські Національні Новини

Політика