kanada-stvorila-slidchiy-pidrozdil-dlya-zakhistu-sportsmeniv-vid-seksualnogo-nasilstva

Канада створила слідчий підрозділ для захисту спортсменів від сексуального насильства

 • 8522 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Міністр науки і спорту Канади Кірсті Дункан оголосила 13 березня про створення слідчого підрозділу по боротьбі з сексуальними домаганнями, зловживаннями та дискримінацією в спорті. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Розслідування, проведене телекомпанією CBC минулого місяця, виявило широке поширення подібних зловживань в аматорській спортивній системі Канади.

CBC повідомив, що, принаймні, 222 тренера, залучених в аматорський спорт в Канаді, були засуджені за сексуальні злочини за останні 20 років за участю більше 600 жертв у віці до 18 років.

Міністр Кірсті Дункан назвала висновки доповіді CBC "трагічними і абсолютно неприйнятними" і заявила про вжиття заходів щодо захисту спортсменів.

Чиновниця також анонсувала безкоштовну національну телефонну лінію допомоги спортсменам, яка буде доступна як жертвам, так і свідкам жорстокого поводження, дискримінації або домагань.

Слідчий підрозділ і телефон довіри почали працювати з 12 березня.

Нагадаємо, президент ФІФА Джанні Інфантіно виступив за "нульову терпимість" щодо сексуального насильства дітей в футболі у зв’язку із скандалом за участю тренерів і колишніх гравців в Англії.

Українські Національні Новини

Новини Світу