kanada-vidilit-ukrayini-2-5-mln-dol-dlya-borotbi-iz-rosiyskoyu-propagandoyu

Канада виділить Україні 2,5 млн дол. для боротьби із російською пропагандою

 • 11343 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Влада Канади виділять Україні майже 2,5 млн дол. на боротьбу з російською дезінформацією і пропагандою під час українських виборів наступного року. Про це повідомила прес-служба канадського Міністерства закордонних справ, передає УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол привідкрив завісу військового співробітництва України та Канади 

"Російська гібридна війна в Україні включає в себе заходи з дезінформації, щоб вплинути на результати президентських та парламентських виборів у березні та жовтні 2019 року. Мета Росії - порушити стабільність української держави та поставити під сумнів саму легітимність демократії в очах громадян України. У відповідь, Канада надасть пакет підтримки, який допоможе уряду України, громадянському суспільству та незалежним ЗМІ боротися проти російської дезінформації перед виборами 2019 року. Елемент цієї підтримки буде спрямований на недержавні контрольні райони, з метою заохотити жителів цих областей здійснювати своє демократичне право голосу", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі відзначають, що ця фінансова допомога закладена в пакет допомоги розміром 24 мільйони доларів, про яку Канада оголосила раніше.

Як повідомляв УНН, Канада у наступному році братиме участь у спостереженні за президентськими виборами в Україні. 

Українські Національні Новини

Економіка