kanada-zaprovadila-sanktsiyi-schodo-203-boyovikiv-tak-zvanikh-l-dnr

Канада запровадила санкції щодо 203 бойовиків так званих "Л/ДНР"

 • 113048 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Канада заявила в середу, що запроваджує санкції щодо 203 осіб, які, за її словами, причетні до спроби росії анексувати певні райони Донбасу на сході України. Про це УНН пише з посиланням на ctv news.

Деталі

Міністерство внутрішніх справ Канади повідомляє, що нові заходи спрямовані проти 11 високопосадовців та 192 інших членів "народних рад" самопроголошених Луганської та Донецької народних республік за підтримку війни путіна на цей район.

"Канада не сидітиме склавши руки і не спостерігатиме, як президент путін та його спільники намагаються безкарно перекроїти кордони України. Необхідно поважати міжнародне право",- заявила міністр закордонних справ Мелані Жолі.

"Канада використовує всі інструменти, які є в її розпорядженні, щоб забезпечити дотримання міжнародного порядку, заснованого на правилах, і щоб ті, хто причетний до порушень міжнародного права, відповіли за свої злочини".

У вівторок Жолі повідомила, що ліберальний уряд Канади має намір ухвалити закон, який дозволить перепрофілювати санкціоновані та заморожені активи для допомоги жертвам вторгення рф.

"Ми шукаємо можливість не лише заарештовувати, а й дозволяти конфіскувати активи фізичних та юридичних осіб, які перебувають під санкціями, та дозволяти нам компенсувати жертвам виторг. Ці зміни зроблять режим санкцій Канади першим у G7, який дозволить такі дії", - йдеться у заяві Жолі.

"Санкції вже завдають шкоди економіці росії та виснажують ресурси, які путін має для продовження своєї незаконної війни. Ми продовжимо максимальний тиск на путінський режим і накладемо серйозні витрати на цю війну вибору".

Доповнення

Канада ввела санкції щодо понад 1000 осіб після вторгнення 24 лютого, внаслідок чого загальна кількість осіб, які потрапили під санкції після анексії Криму у 2014 році, досягла 1 400 осіб.

Минулого тижня Канада додала у свій список санкцій ще 14 росіян, включаючи двох дорослих дочок путіна, Марію Воронцову і Катерину Тихонову.

Українські Національні Новини

Новини Світу