kanada-zareyestruvala-indiysku-vaktsinu-astrazeneca-i-zayavila-pro-yiyi-efektivnist

Канада зареєструвала "індійську" вакцину AstraZeneca і заявила про її ефективність

 • 26158 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Міністерство охорони здоров'я Канади дозволило використовувати у боротьбі з COVID-19 вакцину COVISHIELD, повідомляє УНН.

Цитата

"Вакцини AstraZeneca COVID-19 (виробляється AstraZeneca) і COVISHIELD (виробляється Інститутом сироваток Індії) представляють собою рекомбінантні вакцини ChAdOx1-S, розроблені Оксфордським університетом і AstraZeneca. Інформація про якість, представлена як SIIPL, так і AstraZeneca, підтвердила висновок Міністерства охорони здоров'я Канади про те, що вакцини COVISHIELD і AstraZeneca COVID-19 досить схожі щодо виробничих процесів, контролю в процесі і критичних характеристик якості.

На підставі цього висновку було визначено, що офіційне базове клінічне дослідження COVISHIELD не потрібно і що його безпека і ефективність можуть бути визначені на підставі клінічних та доклінічних досліджень, проведених AstraZeneca.

Міністерство охорони здоров'я Канади вивчило інформацію про виробництво цих вакцин і прийшло до висновку, що вони співвідносяться", - інформують в Канаді.

Доповнення

Там також наводять результати випробувань двох вакцин.

"Підтверджуючі клінічні дані порівнянного продукту AstraZeneca були засновані на даних про ефективність, імуногенність та безпеку, отриманих в результаті проміжного аналізу об'єднаних даних чотирьох поточних випробувань: COV001 (Фаза I/II у здорових дорослих у віці від 18 до 55 років, проведених у Великій Британії), COV002 (фаза II/III для дорослих ≥18 років, проведена у Великій Британії), COV003 (фаза III для дорослих ≥18 років, проведена у Бразилії) і COV005 (дослідження фази I/II серед дорослих від 18 до 65 років, проведене у Південній Африці). У двох з цих досліджень (COOV2 і COOV3) було достатньо випадків COVID-19, щоб їх можна було включити в оцінку ефективності вакцини. У двох дослідженнях брало участь в цілому 11 636 учасників, оцінених на предмет ефективності; 5807 осіб в групі вакцини AstraZeneca COVID-19 і 5829 осіб в контрольній групі", - уточнили в Канаді.

Вакцина COVISHIELD у Канаді показана людям від 18 років і старше. Курс складається з двох доз.

COVISHIELD в Україні

В Україні 24 лютого стартувала вакцинація від COVID-19, першим щеплення отримав лікар із Черкас - вакциною Oxford/AstraZeneca (COVISHIELD).

Перша партія вакцин від коронавірусу прибула в Україну 23 лютого. Вантажний літак рейсом TK6289 Стамбул - Київ авіакомпанії Turkish Cargo сів в аеропорту в Україні об 11:07. Однак, вакцина летіла з Індії, із зупинкою у Стамбулі.

21 лютого 2021 року міністр охорони здоров'я Максим Степанов проконтролював відвантаження першої партії у 500 тис. вакцин AstraZeneca (CoviShield) із заводу-виробника в індійському місті Пуне.

Як повідомив глава МОЗ Максим Степанов, в Україну прибуло саме цих 500 тис. доз вакцини від коронавірусу Oxford/AstraZeneca (CoviShield).

Додамо, 22 лютого в Україні зареєстрували вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) проти COVID-19.

Українські Національні Новини

Здоров'я