kanadska-platforma-rozlila-12-tisyach-litriv-naftovoyi-sumishi-v-atlantiku

Канадська платформа розлила 12 тисяч літрів нафтової суміші в Атлантику

 • 12754 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. Нафтова платформа у канадського острова Ньюфаундленд пролила близько 3200 галонів водно-масляної суміші в Атлантичний океан, в даний час робляться зусилля по мінімізації впливу на навколишнє середовище. Про це повідомив ExxonMobil в минулий четвер, передає УНН з посиланням на AFP.

Так, американський нафтовий гігант повідомив - що розлив стався днем раніше під час «рутинних дій, пов'язаних з видаленням води" з осередку зберігання платформи.

"Передбачуваний обсяг нафти, випущеної з платформи Hibernia, склав 75 барелів нафти, що еквівалентно приблизно 12 000 літрів (3170 галона)", - йдеться в повідомленні компанії з управління і розвитку Hibernia (HMDC), опублікованому ExxonMobil.

Ця область Північної Атлантики багата морськими мешканцями, включаючи види китів, але HMDC сказав, що "жодних представників живої природи не було помічено в цьому районі" фахівцями.

У середу компанія заявила, що тимчасово закрила нафтову платформу після виявлення розливу нафти і води в океан.

HMDC повідомила, що спостерігала за відблиском на поверхні океану з приблизними радіусом трьох морських миль (5,6 кілометра), приблизно в 204 милях на схід від Ньюфаундленду.
"Судам була доручена перевірка і очищення від відблиску, і він вимагає, щоб всі моряки тримали на відстані в 10 морських миль від цього району", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНН, Франція бореться з розливом нафти на атлантичному узбережжі, який трапився в результаті затоплення італійського судна Grande America.

Українські Національні Новини

Новини Світу