kandidat-u-kantsleri-frn-potrapiv-u-skandal-cherez-smikh-pid-chas-promovi-pro-smertonosni-poveni

Кандидат у канцлери ФРН потрапив у скандал через сміх під час промови про смертоносні повені

 • 20569 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Армін Лашет, який кандидує на посаду канцлера ФРН на заміну Ангелі Меркель на вересневих виборах в Німеччині, вибачився за інцидент, під час якого він сміявся на задньому плані, коли президент країни виступав із заявою про руйнівні повені на заході Німеччині. Про це інформує УНН з посиланням на АР.

Деталі

Армін Лашет, кандидат від ХДС/ХСС на посаду наступного лідера Німеччини, також є губернатором землі Північний Рейн-Вестфалія - ​​одного з двох, що сильно постраждали від повені минулого тижня. У суботу він разом з президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром відвідав місто Ерфтштадт, який став місцем тяжких рятувальних робіт.

У той час, як Штайнмаєр робив заяву репортерам після візиту, Лашет і група інших людей стояли на задньому плані. На фотографіях видно, як він повертається і сміється.

Ларс Клінгбейл, генеральний секретар лівоцентристських соціал-демократів, сказав газеті Bild am Sonntag, що поведінці Лашета "не вистачає порядності, і він жахливий".

"Кажуть, що характер людей проявляється під час кризи", - додав він.

У суботу ввечері Лашет написав в Twitter: "Для нас важлива доля постраждалих, про яку ми чули в багатьох розмовах. Так, що я тим більше шкодую про враження, яке справила ситуація. Це було недоречно, і мені дуже шкода".

Доповнення

Блок ХДС/ХСС нині лідирує за опитуваннями, випереджаючи "зелених" - захисників навколишнього середовища, а соціал-демократи (СДПН) займають третє місце. Вибори відбудуться 26 вересня.

Українські Національні Новини

Новини Світу