kandidat-v-yevrokomisari-poobitsyav-borotisya-z-propagandoyu-kremlya-v-ukrayini

Кандидат в єврокомісари пообіцяв боротися з пропагандою Кремля в Україні

 • 9780 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Кандидат на посаду єврокомісара з питань європейської політики сусідства і розширення Олівер Вaргейї в четвер під час слухань в Європарламенті в Брюсселі заявив, що надасть необхідні кошти Україні для боротьби з пропагандою Кремля в разі його обрання, передає кореспондент УНН.

Так, під час слухань німецький політик, депутат Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель поставила питання про те, як Вaргейї збирається боротися з російською пропагандою.

"Ми бачили пропаганду, підтримувану Кремлем, в онлайн-і традиційних ЗМІ, яка має великий вплив на країни-члени ЄС, а також на наших сусідів... Моє питання буде полягати в тому, як ви будете допомагати і підтримувати такі країни, як Україна, Грузія і Молдова, в боротьбі з гібридними загрозами, якщо врахувати, що навіть у таких країнах ЄС, як Угорщина, державні ЗМІ активно поширюють фейкові новини російського походження?" - запитала євродепутат.

Вaргейї заявив, що буде працювати над цим питанням з можливим майбутнім Високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем над цією проблемою.

"Ми створили в EEAS (Європейська служба зовнішніх справ - ред.) підрозділ стратегічних комунікацій, який вже і без того робить хорошу роботу щодо захисту від гібридних загроз, а також фейкових новин. І я буду взаємодіяти з Високим представником, особливо по Україні, де, схоже, саме цей феномен найбільше зачіпає і громадськість. Я також направлю всі необхідні фінансові кошти, щоб Україна могла боротися з цим феноменом", - заявив він.

Як повідомляв УНН, раніше кандидат на посаду Високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель підтвердив незмінність підходів ЄС щодо застосування санкцій щодо Росії з метою повного виконання Мінських домовленостей, а також відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Українські Національні Новини

Політика