kandidat-v-yevrokomisari-vid-ugorschini-ya-zavzhdi-budu-pridilyati-osoblivu-uvagu-ukrayini

Кандидат в єврокомісари від Угорщини: я завжди буду приділяти особливу увагу Україні

 • 10745 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Кандидат на пост єврокомісара з питань європейської політики сусідства і розширення Олівер Вaргеї в четвер під час слухань в Європарламенті в Брюсселі заявив, що завжди буде приділяти особливу увагу Україні, передає кореспондент УНН.

"У нас вже є далекосяжні двосторонні відносини з рядом країн, таких як Грузія, Молдова або Україна. Крім забезпечення здійснення реформ на місцях, я хочу працювати над поглибленням конструктивного співробітництва з країнами, які готові до цього. Я завжди буду приділяти особливу увагу Україні. Це має ключове геополітичне значення для ЄС", - сказав він.

За словами Вaргеї, ЄС буде і надалі підтримувати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а також зусилля з припинення конфлікту на Донбасі і підтримку реформ, будь то в сфері верховенства права чи економіки.

"Ми повинні повною мірою використовувати всі наші інструменти, включаючи групу підтримки Комісії для України", - додав він.

Відзначимо, Єврокомісія не змогла приступити до роботи в строк, оскільки Європарламент відхилив у вересні і жовтні кандидатури єврокомісарів від Франції, Румунії та Угорщини, запідозривши їх у можливому конфлікті інтересів. В результаті ці країни висунули нових кандидатів до складу ЄК. Одним з них став угорський дипломат Олівер Вaргеї.

Як повідомлялося раніше в УНН, кандидатка в єврокомісари заявила, що розраховує на угоду РФ і України по газу до кінця року. 

Українські Національні Новини

Новини Світу