kandidat-vid-partiyi-yes-poyasnila-chomu-postupilasya-mandatom-vyatrovichu

Кандидат від партії "ЄС" пояснила, чому поступилася мандатом В'ятровичу

 • 16196 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Колишній заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Наталія Бойко, яка повинна була замінити Ірину Луценко в парламенті, але відмовилася від мандата на користь екс-керівника Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, зробила це заради роботи у сфері енергетики. Про це вона написала у Facebook, передає УНН.

Бойко зазначила, що вона впродовж 10 останніх років професійно розвивається в енергетичній сфері. Наразі вона є членом наглядової ради НАК "Нафтогаз України".

"Ми лише на дуже ранньому етапі реформування енергетичних ринків. Ми ще не завершили реформу державних компаній. Лише почали напрацювання спільного плану для енергетики і клімату. Нам ще потрібно знайти ефективні механізми для досягнення енергетичної незалежності. Нам потрібно зміцнювати засади енергетичної безпеки", - зазначила вона.

За її словами, Україні потрібно відстоювати своє місце в геополітичній грі – як у боротьбі проти “Nord Stream 2”, так і у збереженні транзиту та посилення ролі у регіоні.

"Я відчуваю, що можу зараз бути більш корисною у впровадженні цих ключових змін, допомагаючи у реформах. Тут я зараз можу бути більш ефективною і далі професійно розвиватися у сфері енергетики", - розповіла Бойко.

Нагадаємо, колишній керівник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович підтвердив, що йде до Верховної Ради за списком “Європейської солідарності” замість Ірини Луценко.

Українські Національні Новини

Політика