kandidati-u-nardepi-pidkupovuyut-vibortsiv-na-kirovogradschini

Кандидати у нардепи підкуповують виборців на Кіровоградщині

 • 8009 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Під час виборчої кампанії спостерігачі ОПОРИ у Кіровоградській області зафіксували 115 порушень виборчого законодавства, передає УНН із посиланням на прес-службу Громадянської мережі.

Особливістю кампанії стала велика кількість матеріалів з ознаками "чорного піару". Він розповсюджувався в усіх округах області, розповіли в ОПОРІ. Також, було зафіксовано кілька випадків агітації посадових осіб.

Але більшість порушень стосується поширення агітації без вихідних даних, кажуть спостерігачі.

Окрім того, поширеним явищем на цих виборах є непрямий підкуп виборців товарами та послугами.

"Щодо непрямого підкупу виборців заяви в поліцію написані щодо кандидатів-мажоритарників Максима Полякова (округ № 100), Володимира Духна (округ № 101), Євгенія Лучкова (округ № 101), Андрія Флорі (округ № 101), Сергія Ратенка (округ №103)", – розповіли в ОПОРІ.

Найбільше порушень виборчого законодавства було зафіксовано в окрузі № 99 із центром у місті Кропивницький та у окрузі № 101 із центром у місті Голованівськ, поінформували в ОПОРІ.

Нагадаємо, чинний народний депутат та кандидат у нардепи по 101-му округу Максим Поляков вже є фігурантом кримінального провадження, так званої "бурштинової справи".

Він обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії у здійсненні видобутку бурштину в Україні. Суд над Поляковим має розпочатися 12 вересня цього року.

Українські Національні Новини

Політика