kandydat-u-prezydenty-ssha-robert-kennedi-molodshyi-obrav-pretendentiv-na-posadu-vitseprezydenta

Передвиборчі перегони у США: Роберт Кеннеді-молодший обрав як кандидатів у віцепрезиденти зірку НФЛ та актора

 • 25487 переглядiв

Незалежний кандидат у президенти Роберт Кеннеді-молодший розглядає Аарона Роджерса або Джессі Вентуру як можливих кандидатів на пост віцепрезидента.

Незалежний кандидат у президенти США Роберт Кеннеді-молодший розглядає захисника американського футболу Аарона Роджерса або колишнього губернатора Міннесоти Джессі Вентуру як свого кандидата на посаду віцепрезидента, пише УНН із посиланням на BBC.

Деталі

Їх, серед інших, включено до шорт-ліста потенційних кандидатів, повідомив у вівторок передвиборчий штаб Кеннеді.

Представники передвиборчого штабу не вказали, хто ще у списку.

70-річний Кеннеді подав заявку на посаду президента минулого року.

Раніше він розглядав можливість кинути виклик президенту США Джо Байдену для висунення кандидатури від Демократичної партії, а тепер як незалежний кандидат стикається з боротьбою за те, щоб його ім'я було занесено до виборчих бюлетенів у більшості або в усіх 50 штатах США.

Кеннеді, член найвідомішої політичної сім'ї Америки, працював юристом з питань навколишнього середовища, перш ніж заснувати антивакцинаторську групу впливу, зазначає видання.

Роджерс, зоряний захисник, який наразі грає за "Нью-Йорк Джетс", отримав травму на початку своєї першої гри в минулому сезоні, але пообіцяв повернутися в гру в 2024 році. За межами поля його критикували за висловлювання про скептицизм щодо вакцин і низку суперечливих заяв.

Кеннеді нещодавно опублікував фотографію, на якій вони разом гуляють.

Незрозуміло, як захисник зможе поєднати кампанію віцепрезидента з виснажливим сезоном у НФЛ, який накладатиметься на листопадові вибори.

Вентура, колишній професійний борець і актор, був обраний губернатором Міннесоти як член Партії реформ, несподівано перемігши в 1998 році кандидатів як від демократів, так і від республіканців. Він прослужив один чотирирічний термін і після того, як пішов з посади, регулярно натякав про повернення в політичну боротьбу. З 2017 року він вів шоу на каналі RT America, що належить кремлю, поки радіостанція не припинила роботу після початку російського вторгнення в Україну, пише видання.

Минулого місяця він з'явився на передвиборчому заході разом із Кеннеді в Аризоні.

Доповнення

Правила щодо внесення до виборчих бюлетенів для незалежних кандидатів у президенти сильно різняться від штату до штату, до того ж більшість із них вимагає від кандидатів зібрати підписи до літнього дедлайну.

У низці штатів незалежні кандидати мають обрати кандидата на посаду віцепрезидента, перш ніж подавати заявку.

Передвиборчий штаб Кеннеді заявляє, що наразі він пройшов кваліфікацію в чотирьох штатах - Юті, Неваді, Нью-Гемпширі та Гаваях.

Комітет політичних дій "Американські цінності 2024", що підтримує Кеннеді та профінансував рекламу його кандидатури на Суперкубку, заявляє, що зібрав достатньо підписів, щоб занести його ім'я до виборчих бюлетенів в Аризоні та Джорджії.

13.03.2024, 11:25 • [views_0]

Юлія Шрамко

Новини Світу