kantsler-nimechchini-zaklikav-priskoritisya-u-pitanni-navkolo-zbroynoyi-dopomogi-dlya-ukrayini

Канцлер Німеччини закликав прискоритися у питанні навколо збройної допомоги для України

 • 910956 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що ЄС має прискорити процес інтеграції оборонної промисловості та спільних закупівель боєприпасів для України, повідомляє Sky News, пише УНН.

Деталі

Виступаючи перед європарламентарями у Страсбурзі, Шольц сказав, що члени ЄС повинні "набагато тісніше координувати зусилля в галузі оборони".

Країни-члени нещодавно погодили пакет військової підтримки для України, який включає угоду на 1 мільярд євро для спільного придбання боєприпасів для підтримки України, зазначає видання.

Канцлер Німеччини також сказав, що ЄС не повинен стримуватися демонстрацією сили москви – після того, як росія відзначила 9 травня скороченим парадом промовою володимира путіна – і має підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

"За 2200 кілометрів на північний схід звідси сьогодні путін демонструє своїх солдатів, танки та ракети", - сказав він під час виступу в Європейському парламенті.

"Нас не повинні лякати такі силові ігри", - заявив він.

Нагадаємо

Повітряну частину параду 9 травня в москві скасували в останній момент. Парад тривав близько 45 хвилин і пройшов без повітряної частини - і про її скасування заздалегідь не повідомлялося. Під час параду Червоною площею, за даними росЗМІ, проїхали радянські танки Т-34 та Т-85, ракетні комплекси «Ярс», С-400 та «Іскандер-М».

Українські Національні Новини

Політика