kantsler-sholts-deyaki-krayini-bachat-podviyni-standarti-zakhodu-schodo-rosiyi

Канцлер Шольц: деякі країни бачать подвійні стандарти Заходу щодо росії

 • 1063097 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив у своєму виступі у понеділок, що такі впливові країни, як Індія, В'єтнам та Південна Африка, відмовляються критикувати російське вторгнення в Україну, оскільки вважають, що міжнародні принципи не застосовуються однаково. Про це УНН пише посилаючись на агентство Reuters.

Цитата

«Коли я розмовляю з лідерами цих країн, багато хто запевняє мене, що вони не ставлять під сумнів основоположні принципи нашого міжнародного порядку. Вони борються із нерівним застосуванням цих принципів», - сказав він.

«Вони очікують представництва на рівних умовах та припинення західних подвійних стандартів».

Що передувало

Посол США у ПАР заявив, що країна надала росії військові постачання. Посол Рубен Брігеті заявив у четвер місцевим ЗМІ, що Вашингтон упевнений, що зброя та боєприпаси були завантажені на російське вантажне судно на військово-морській базі неподалік Кейптауна у грудні минулого року.

У заяві канцелярії президента ПАР йдеться, що «зауваження посла підривають дух співробітництва та партнерства» між двома країнами.

Зберігаючи нейтральну позицію щодо російського вторгнення, Південна Африка провела у лютому спільні військові навчання з росією та Китаєм, викликавши критику всередині країни за демонстрацію проросійської позиції.

Українські Національні Новини

Новини Світу