kapitana-sudna-yake-nezakonno-zakhodilo-do-zakritikh-portiv-krimu-suditimut

Капітана судна, яке незаконно заходило до закритих портів Криму, судитимуть

 • 8799 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Капітана судна "Sky Moon", яке незаконно заходило до закритих портів Криму, судитимуть. Про це УНН повідомили у прес-службі військової прокуратури південного регіону України.

Слідчим відділом військової прокуратури Південного регіону України завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина Сирії, капітана судна «Sky Moon», який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 332-1, ч. 1 ст. 366 КК України.

Установлено, що вищевказана особа, діючи за попередньою змовою з представником судновласника, відправниками та одержувачами вантажів, протягом 2016 року 8 разів забезпечував заходи морського судна «Sky Moon» у закриті кримські порти Керчі, Феодосії, Севастополя.

Достовірно знаючи про тимчасове закриття для судноплавства морських портів на тимчасово окупованій території України та вжиття міжнародною спільнотою санкцій щодо Російської Федерації у зв’язку з окупацією території АР Крим, діючи на порушення наведених вимог міжнародного права та законодавства України, вищезазначене судно переміщувало до Туреччини та Молдови металобрухт, кальциновану і технічну соду, насіння льону.

Крім того, аби приховати вчинення злочину, у листопаді 2016 р. капітан склав і видав завідомо неправдивий офіційний документ – коносамент – про нібито завантаження на судно вантажу у російському порту Темрюк.

Нагадаємо, як повідомляв УНН,  в грудні капітану оголосили пдіозру.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП