karantin-moz-ne-planuye-zupinyati-robotu-gromadskogo-transportu-ta-osvitnikh-zakladiv-u-bilshosti-regioniv

МОЗ не планує зупиняти у більшості регіонів роботу громадського транспорту та освітніх закладів

 • 14334 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. У Міністерства охорони здоров’я не планують зупиняти роботу громадського транспорту та дитячих закладів освіти і закладів торгівлі у більшості регіонів України через карантин, який ввели через поширення коронавірусної хвороби COVID-19. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"Коли ми вносимо зміни, удосконалюємо наш адаптивний карантин - ми, у тому числі, виходимо з епідситуації, яка є у регіоні. Ми достатньо швидко реагуємо на ті додаткові виклики, які є. Ми достатньо швидко реагуємо на епідситуацію, яка є, і прогнозуємо це надалі. Саме у зв’язку з цим ми вводимо якісь зміни, вносимо зміни до нашої постанови. Таким шляхом іде весь світ… Всі ці дії - вони направлені на одне - захистити громадян України від "ковіду". Максимально, як тільки це можливо. У більшості регіонів не будуть зупиняти громадський транспорт та буде дозволена робота дитячих закладів освіти, а також не буде зупинятися робота закладів торгівлі. У зв’язку з чим це робиться - перш за все, це пов'язано з тим, що ми шукаємо максимальний баланс і знаходимо цей баланс, щоб з одного боку забезпечити максимально епідзаходи, з іншого боку - щоб не зупиняти економіку нашої країни", - сказав Степанов.

Він зазначив, що дуже важливо виконувати заходи, які є, щоб стабілізувати ситуацію, щоб не зростала кількість захворівших, а потім її зменшити.

Нагадаємо, в Україні оновили зони карантину.

Також нагадаємо, Степанов розповів, які карантинні обмеження посилили в Україні.

Українські Національні Новини

Політика