karlos-gon-nezakonno-otrimav-7-82-mln-yevro-cherez-zakordonne-spilne-pidpriyemstvo-mitsubishi

Карлос Гон незаконно отримав 7,82 млн євро через закордонне спільне підприємство Mitsubishi

 • 7560 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Колишній глава франко-японського автомобільного альянсу Renault - Nissan - Mitsubishi Карлос Гон незаконним чином отримав близько 7,82 млн євро через закордонне венчурне підприємство Mitsubishi, Про це в п'ятницю оголосив японський концерн за підсумками внутрішньої перевірки, передає УНН.

"Ми виявили, що пан (Карлос - ред.) Гон незаконним чином отримав 7,82 млн євро через закордонне венчурне підприємство", - зазначив представник Mitsubishi.

У той же час, в японському концерні визнали, що результати внутрішньої перевірки не виявили будь-яких порушень з боку Карлоса Гона при управлінні самої Mitsubishi.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава Nissan-Renault отримував додаткову зарплату в таємниці від керівництва компанії

Нагадаємо, Карлос Гон і Грег Келлі знаходяться в Токійській в’язниці з 19 листопада, коли вони були заарештовані за підозрою в порушенні японського фінансового законодавства. Конкретно йшлося про те, що Гон міг за сприяння Келлі приховати справжні розміри своєї винагороди в якості голови ради директорів Nissan в період з 2010 по 2015 рік. За даними слідства, задекларована була тільки половина з виділеної йому суми в розмірі близько 10 млрд єн (майже 89 млн доларів). У цій справі заарештованим вже пред’явлено звинувачення.

Потім 10 грудня вони, вже перебуваючи в ув’язненні, були повторно заарештовані за новим підозрою — в тому, що приховали також винагороду в розмірі 4,2 млрд єн (37 млн доларів), виділене Гону в період з 2015 по 2017 рік.

Карлос Гон і Грег Келлі свою провину не визнають. У західній пресі зараз помітна критика дій Токійської прокуратури, яка вже понад місяць тримає заарештованих в ув’язненні і відповідно до японської практикою не допускає до допитів їхніх адвокатів.

Раніше прокуратура міста Токіо повідомила, що має в своєму розпорядженні конкретні докази, які спростовують заяви колишнього глави франко-японського автомобільного альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Гона про його невинність.

Українські Національні Новини

Новини Світу