katalonski-protestuvalniki-zablokuvali-dorogi-u-barseloni

Каталонські сепаратисти заблокували дороги у Барселоні

 • 8774 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Каталонські сепаратисти зустріли протестами засідання урядів Іспанії та Каталонії у Барселоні. Попередньо голови урядів домовлялися про зустріч та політичне вирішення конфлікту довкола самостійності Каталонії, повідомляє Reuters, передає УНН.

Повідомляється, що рано вранці мережі сепаратистів розпочали блокування доріг у Барселоні та довкола неї, а іспанська поліція розгорнула свої сили для безпеки міжурядової зустрічі. Одна з найбільших демонстрацій сепаратистів організована ліворадикальною партією Кандидатура народної єдності (CUP).

Видання зазначає, що соціалістичний уряд Іспанії, очолений Педро Санчесом, шукає підтримки серед регіональних партій, зокрема серед каталонських сепаратистів.

Як повідомляв УНН, голова уряду Каталонії Кім Торра оголосив про початок 48-годинного "голодного страйку" на підтримку каталонських політиків, які перебувають у попередньому ув’язненні.

Нагадаємо, у вересні каталонський лідер Кім Торра заявив про намір відновити кампанію щодо відокремлення регіону від Іспанії, відмовившись від пропозиції центрального уряду в Мадриді провести референдум щодо більшої автономії.

Українські Національні Новини

Новини Світу