katargeyt-u-yevroparlamenti-zatrimannya-prodovzhuyutsya

"Катаргейт" у Європарламенті: затримання продовжуються

 • 1132372 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Італійська поліція заарештувала дружину і дочку колишнього члена Європарламенту П'єра Антоніо Панзері, затриманого поліцією у зв'язку з корупційним скандалом, що розростається, пов'язаним з передбачуваною незаконною лобістською діяльністю Катару, повідомляє УНН з посиланням на Politico.

Деталі

У п'ятницю італійська поліція у формі та цивільному, діючи на підставі європейського ордера на арешт, затримала 68-річну дружину Панцері Марію Коллеоні вдома в Калуско-д'Адда, недалеко від Бергамо, повідомляє Corriere della Sera. Згодом вони заарештували його 38-річну дочку Сільвію. Їхній адвокат відмовився від коментарів газеті.

Під час обшуків, проведених у п'ятницю, у брюссельському будинку Панзері було виявлено понад півмільйона євро готівкою, повідомляє бельгійська газета Le Soir.

Доповнення

Як повідомлялося, бельгійська поліція обшукала 16 будинків і затримала не менше чотирьох осіб у Брюсселі та його околицях у п'ятницю в межах розслідування того, що прокуратура назвала "злочинною організацією, корупцією та відмиванням грошей" за участю держави Перської затоки, яку бельгійська преса назвала Катаром, який приймає чемпіонат світу з футболу.

За даними бельгійської преси, окрім Панзері, італійця, який до 2019 року працював у лівоцентристській фракції соціалістів та демократів, віце-президент Європарламенту Єва Кайлі також була затримана. Кайлі була відсторонена від членства у своїй партії у п'ятницю після того, як новини про розслідування сколихнули Європейський парламент.

Підозра брюссельських слідчих полягає в тому, що Катар використав гроші та подарунки для впливу на економічні та політичні рішення у Європарламенті. Панцері, який раніше очолював підкомітет Європейського парламенту з прав людини, є головою неурядової організації «Боротьба з безкарністю». За повідомленнями бельгійської преси, вчора в НО було здійснено обшук.

Українські Національні Новини

Новини Світу