katastrofa-mn17-u-minoboroni-prokomentuvali-zvinuvachennya-rf

Катастрофа МН17: у Міноборони прокоментували звинувачення РФ

 • 11612 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Заява міноборони Росії щодо того, що ракета, яка збила "Боїнг" MH17 над Донбасом належить Україні – це суцільна брехня. Про це заявив Міністр оборони України Степан Полторак під час брифінгу в понеділок, передає УНН.

"Я хотів би сказати, що це є абсолютною брехнею, черговий фейк Російської Федерації, який свідчить про те, що Росія точно не відмовилась від своїх планів з підриву авторитету в Україні, підриву ситуації в цілому і в Україні", - сказав Міністр, відповідаючи на запитання журналіста.

За словами Полторака, Росія треба привід для того, щоб загострити ситуацію.

"Цю брехню, чергову щодо "Бука", я хотів би описати тільки одним словом – це не правда, це брехня, це політика Москви", - сказав Міністр.

Як повідомляв УНН, у Росії звинуватили Україну в причетності до катастрофи МН17.

Нагадаємо, цього року, 24 травня, Спільна слідча група (JIT) з розслідування катастрофи рейса MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою "Бук", що належить 53-й бригаді з міста Курська в Російській Федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВР прокоментували заяву Росії про причетність України до збиття MH17

Нідерланди і Австралія офіційно заявили, що вважають Росію відповідальною за збиття літака рейсу MH17.

Літак був збитий 17 липня 2014 року. В авіакатастрофі загинули всі 298 чоловік, що перебували на борту. Літак виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Більшість загиблих - 196 осіб - були громадянами Нідерландів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП