katastrofa-scho-ne-maye-anaogiv-v-pakistanu-zakinchilisya-groshi-na-vidnovlennya-pislya-poveni

Катастрофа, що не має аналогів: в Пакистану закінчилися гроші на відновлення після повені

 • 331622 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. У Пакистану закінчилися гроші на відновлення після руйнівних повеней, заявила у вівторок міністр з питань зміни клімату. Про це УНН пише з посиланням на агенство Reuters.

Деталі

"У нас немає місця, щоб дати нашій економіці якісь стимули", - заявила міністр з питань зміни клімату Шеррі Рехман на конференції в Женеві, присвяченій пошуку допомоги для Пакистану.

Вона закликала розвинуті країни прискорити фінансування внутрішньої катастрофи, що триває, пов'язаної з кліматом, яка, за її словами, не має аналогів у відомій історії.

За її словами, понад сім мільйонів людей були змушені залишити свої будинки.

Міністр економіки Пакистану Аяз Садік заявив присутнім, що країні будуть потрібні роки, щоб відновити будинки мільйонів людей, які були зруйновані повінню.

Організація Об'єднаних Націй переглянула свій заклик про гуманітарну допомогу для Пакистану вп'ятеро до 816 мільйонів доларів зі 160 мільйонів доларів. Сплеск хвороб, що передаються через воду, і страх голоду, що зростає, створюють нові небезпеки після кількох тижнів безпрецедентних повеней, пов'язаних з потеплінням клімату.

Доповнення

Повені, спричинені аномальними дощами мусонів і таненням льодовиків, затопили величезні території південноазіатської країни і забрали життя майже 1700 осіб, в основному жінок і дітей.

Сотні тисяч переміщених осіб, які живуть на відкритому повітрі, схильні до таких захворювань, як малярія, діарея, лихоманка Денге, важкі шкірні та очні інфекції, які швидко поширюються серед застійних паводкових вод.

Повінь зачепила 33 мільйони людей з 220 мільйонів населення і завдала збитків, за оцінками уряду, у 30 мільярдів доларів. Були змиті посіви, дороги, худоба, мости, будинки, школи та медичні установи.

Українські Національні Новини

Новини Світу