katastrofa-sudna-v-chornomu-mori-ekipazh-arvina-skladavsya-z-ukrayintsiv

Катастрофа судна в Чорному морі: екіпаж "Арвіна" складався з українців

 • 20774 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Екіпаж затонулого біля узбережжя Туреччини в Чорному морі суховантажу "Арвін", належав українській компанії і складався з громадян України. На даний момент вдалося врятувати п'ять членів команди, двоє моряків - загинули. Про це повідомляє видання Анадолу, інформує УНН.

"Губернатор провінції Бартин повідомив, що за уточненою інформацією суховантаж ARVİN йшов не під прапором Росії, а під прапором Палау і перевозив вантажі з Грузії в Болгарію, але через погані погодні умови змінив курс і намагався сховатися в порту Бартин. При цьому екіпаж судна - громадяни України, в цілому на борту суховантажу перебувало 13 осіб", - повідомили у виданні.

Варто зазначити, що на цей момент реакції від МЗС України або ж Офісу Президента ще не було.

Підкреслимо, що губернатор турецької провінції Бартин Сінан Гюнер повідомив, що під час пошуково-рятувальної операції біля чорноморського узбережжя Туреччини вдалося врятувати п'ятьох членів команди затонулого суховантажу ARVİN, знайдені тіла двох загиблих.

Високі хвилі створюють перешкоди для рятівної операції. Рятувальники намагаються визволити з морських скель двох членів затонулого суховантажу, сказав губернатор.

Зараз триває операція з порятунку членів команди, що імовірно знаходяться на трьох шлюпках.

У район лиха вирушили катери берегової охорони і Управління по запобіганню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій при уряді Туреччини (AFAD). З огляду на погані погодні умови пошуково-рятувальна операція ускладнена.

У Міноборони Туреччини повідомили, що в операції з порятунку членів команди затонулого суховантажу задіяний також фрегат ВМС.

Раніше УНН повідомляв, суховантаж "Арвін" належав українській компанії, ходив під прапором Палау. На його борту перебували двоє росіян.

Українські Національні Новини

Суспільство