katuvali-ta-grabuvali-lyudey-v-kiyivskiy-oblasti-dvom-viyskovosluzhbovtsyam-rf-zaochno-povidomleno-pro-pidozru

Катували та грабували людей в Київській області: двом військовослужбовцям рф заочно повідомлено про підозру

 • 71253 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Військовослужбовцям рф заочно повідомлено про підозру. Вони катували та пограбували мешканців Київської області. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції, інформує УНН.

Деталі

У відомстві зазначається, що двом службовцям полку особливого призначення міста Ангарськ рф - уродженцям Бурятії - інкримінують порушення законів та звичаїв війни.

Цитата

"У березні 2022 року, перебуваючи у селі Бузова Бучанського району Київської області, підозрювані жорстоко поводилися з мирним населенням, серед яких жінки та діти. Разом з іншими військовослужбовцями вдерлися до приватного будинку, погрожуючи зброєю, били та катували чотирьох чоловіків на очах жінок та малолітніх дітей. Останнім також погрожували застосуванням зброї. Після знущань та погроз заволоділи грошима та цінними речами, що належали потерпілим", - йдеться у повідомленні.

Вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у міжнародний розшук. Санкція статті передбачає покарання - до 12-ти років ув’язнення.

Нагадаємо 

Рано вранці 24 лютого росія почала відкриту повномасштабну війну на території України. Російські військові цинічно обстрілюють житлові будинки, лікарні, школи та дитсадки. Весь світ солідарний з Україною в боротьбі з російською агресією.

На початку березня майже вся Київська область знаходилася під окупацією російських військ. 

2 квітня заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила про звільнення від російських окупантів всієї Київської області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП