kavoli-vystupyv-u-konhresi-ssha-za-kilka-tyzhniv-rf-perevazhatyme-ukrainu-v-artylerii-10-do-1

Каволі виступив у Конгресі США: "за кілька тижнів рф переважатиме Україну в артилерії 10 до 1"

 • 32093 переглядiв

За кілька тижнів росія переважатиме Україну в артилерії у співвідношенні 10 до 1, йдеться у заяві командувача Збройними силами США в Європі Крістофера Каволі до Конгресу, в якій він закликав терміново виділити кошти на допомогу Україні.

Командувач силами США в Європі Крістофер Каволі виступив в Конгресі та закликав американських законодавців терміново схвалити фінансування допомоги України. Серед основних аргументів генерала, його твердження про те що за кілька тижнів рф переважатиме Україну в артилерії 10 до 1. Про це пише УНН, із посиланням на заяву Каволі.

Серйозність цього моменту неможливо переоцінити.

- наголосив генерал Каволі.

Деталі

Каволі заявив Конгресу в середу, що Україна втратить артилерійські снаряди та засоби протиповітряної оборони "досить швидко" без підтримки США, залишаючи їх уразливими до часткової або повної поразки.

Аргументуючи дефіцитність артснарядів, генерал Крістофер Каволі, командувач Європейським командуванням, заявив Комітету з питань збройних сил Палати представників, що нині росія випускає п’ять артилерійських снарядів на кожний один, випущений українськими силами, а отже пропорційна розбіжність може зрости найближчими тижнями 1:10.

Якщо одна сторона може стріляти, а інша сторона не може стріляти у відповідь, сторона, яка не може стріляти у відповідь, програє. Отже, ставки дуже високі. Цього року вони дійсно залежать від нас, пане Голово. І без нашої підтримки вони не зможуть перемогти.

 - сказав Каволі.

Спікер Палати представників Конгресу від Республіканської партії Майк Джонсон відмовляється призначати голосування за законопроект, який передбачав додаткові 60 мільярдів доларів для військової допомоги Україні. Однак Білий дім намагається знайти способи надіслати допомогу Києву.

Деякі законодавці висловили зростаюче розчарування у зв’язку з відсутністю прогресу у фінансуванні України, яке вже ухвалив Сенат.

Під час слухань представник Демократичної партії США Елісса Слоткін від Мічигану заявила, що Джонсон повинен одягнути свої "великі штани" і зробити важкий вибір, навіть ризикуючи втратити роботу.

"Ось що таке лідерство", - сказав Слоткін.

Рятувальники завершили розбір завалів у Липцях: загинули три людини, та ще дві травмовані - ДСНС10.04.24, 20:05 • [views_0]

Додатково

Адміністрація президента Джо Байдена висловила стурбованість браком фінансування для України. Минулого місяця міністр оборони Ллойд Остін попередив, що виживання України під загрозою, і намагався переконати союзників у прихильності США Києву.

Офіційні особи кажуть, що брак доступного фінансування вже впливає на місця в Україні, де російські війська просуваються, а українські сили змушені керувати обмеженими ресурсами. Вони також переконані, що європейської підтримки Україні буде недостатньо.

Європейські оборонні компанії попередили про загрози розширенню виробництва боєприпасів: до чого тут залежність від китайської бавовни08.04.24, 15:28 • [views_0]

У вівторок адміністрація Байдена оголосила, що передала Україні тисячі одиниць піхотної зброї та понад 500 000 боєприпасів, які були вилучені понад рік тому з іранської партії для сил хуситів у Ємені.