kazakhi-mi-z-vami-u-rosiyi-sprobuvali-pidpaliti-budivlyu-mistsevogo-uryadu

"Казахи, ми з вами": у Росії спробували підпалити будівлю місцевого уряду

 • 135103 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. У Якутську чоловік підпалив килим на вході до будівлі місцевого уряду. Цю інформацію підтвердили у пресслужбі, коментар якої розміщено на сайті республіки, пише УНН.

Цитата

"Служба експлуатаційно-технічного обслуговування" Дмитро Семенов: 6 січня приблизно о 04.00 нетверезий чоловік здійснив підпал килимового покриття на вході до будівель Будинку Уряду 1 та Будинку Уряду 2. Ніхто не постраждав", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Зазначили, що правоохоронці встановили особу підозрюваного.

Раніше у мережі з'явилося відео, на якому невідомий чоловік підпалює килим біля Будинків уряду в Якутську. Водночас було чути вигуки: "Казахи, ми з вами".

Контекст

Протести у Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: із 60 тенге до 120 за літр.

У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв ввів в Алма-Аті, Алматинській та Мангістауській областях надзвичайний стан.

Зранку 5 січня Токаєв відправив уряд Казахстану у відставку. Він також доручив запровадити тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, бензин та дизель.

Додамо

Напередодні на всій території Казахстану було введено надзвичайний стан та комендантську годину.

Раніше влада оголосила про проведення "антитерористичної операції". Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що "терористичні банди" провели серйозну підготовку за кордоном і в Алма-Аті одна з таких банд захопила п'ять літаків.

Українські Національні Новини

Суспільство