kazakhstan-ne-nadsilav-ofitsiynikh-zaproshen-pro-peregovori-putina-i-zelenskogo

Казахстан не надсилав офіційних запрошень Путіну і Зеленському для переговорів

 • 10113 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Міністерство закордонних справ Казахстану не надсилало офіційних запрошень для проведення двосторонніх переговорів президентів Росії та України на території країни. Про це повідомив глава МЗС Казахстану Мухтар Тлеуберді, передає ТАСС, інформує УНН

"Ні, офіційних документів не було", - сказав Тлеуберді, відповідаючи на запитання щодо направлення документів від імені МЗС, що стосуються потенційної ​​зустрічі президентів Росії і України в Казахстані.

Міністр уточнив, що ініціатива, висунута раніше першим президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим, передбачає обговорення на рівні експертів.

"Ви повинні розуміти, що про це Єлбаси (лідер нації, Нурсултан Назарбаєв - ред.) говорив в "Астанинському клубі", а "Астанинський клуб" допускає, що це просто тема для обговорення. Тобто це не було офіційною пропозицією або офіційною позицією", - пояснив Тлеуберді.

Раніше повідомлялося, що перший президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запропонував зустріч Президента України Володимира Зеленського і російського лідера Володимира Путіна тет-а-тет у Казахстані.

Українські Національні Новини

Політика