kazakhstan-ochikuye-na-pributtya-3-tisyach-silovikiv-po-liniyi-odkb-posol-v-ukrayini

Казахстан очікує на прибуття трьох тисяч силовиків по лінії ОДКБ – посол в Україні

 • 20806 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Кількість миротворчого контингенту ОДКБ, який має прибути до Казахстану для допомоги владі у ролі "миротворців", становитиме 3 тис. осіб. Про це заявив посол Казахстану в Україні Дархан Калетаєв в ефірі одного з телеканалів, пише УНН.

Цитата

"На сьогодні триває перегрупування військових сил у Казахстані, очікується 3000 осіб із трьох країн-членів ОДКБ, (їх) буде залучено для охорони стратегічних об'єктів великих державних установ. Після нормалізації ситуації сили ОДКБ одразу вийдуть із країни", - заявив дипломат.

Додамо

Раніше три із п'яти країн Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) заявили про намір скерувати свої сили до Казахстану в межах "миротворчої місії".  Вранці 6 січня стало відомо, що силовики з Росії вже прибули до країни.

Контекст

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв 5 січня провів засідання контртерористичного штабу та звернувся до глав держав ОДКБ із проханням про допомогу у наведенні порядку в країні.

Генерал-майор ВПС Казахстану Токтар Аубакіров на державному телеканалі Хабар закликав усіх членів ОДКБ (Організації Договору про колективну безпеку) ввести війська в країну. За словами Аубакірова, запровадити війська мають саме всі країни, що входять до ОДКБ, а не одна.

Як відомо, в ОДКБ входять Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан та Таджикистан.

5 січня президент Білорусі Олександр Лукашенко обговорив ситуацію в Казахстані з Володимиром Путіним та президентом Казахстану Касим-Жомартом Токаєвим.

Білоруський лідер заявив, що у постійному контакті перебувають лідери всіх країн ОДКБ.

Українські Національні Новини

Новини Світу